Edukacija apotekara

Nakon nezaštićenog spolnog odnosa, važna je brza dostupnost lijeka ellaOne®. Kada žena dođe u vašu apoteku i zatraži hitnu kontracepciju, važno je da vaš tim zna kako odgovoriti kako bi žena primila potrebnu pomoć s ciljem sprječavanja neželjene trudnoće.

Portrait of Smiling Woman Pharmacist in Pharmacy

Vaš tim treba znati sljedeće:

  •  Vaša apoteka nudi proizvode za hitnu kontracepciju
  •  Ženi koja zatraži hitnu kontracepciju može pomoći apotekar ili drugi član tima
  •  Primarni cilj je ponuditi hitnu kontracepciju na način što jednostavniji za žene

 

U sklopu edukacije mogli biste osmisliti više primjera ili odglumiti neku situaciju kako biste povećali samopouzdanje vašeg tima koji će učinkovito rješavati sve upite za hitnu kontracepciju.
Možete potaknuti svoj tim da postupak izdavanja lijeka ellaOne® provodi što jednostavnije. Treba imati na umu da to može biti emotivan trenutak za ženu. U velikoj anketi provedenoj u Europskoj uniji 50 % žena reklo je da im je bilo neugodno tražiti hitnu kontracepciju,1 i stoga bi prikladan bio srdačan, profesionalan pristup. Neke žene mogle bi zatražiti hitnu kontracepciju na način koji će biti neugodan vama ili vašem timu, možda navodeći previše intimnih pojedinosti ili uz glasno izražavanje bez manira.  Dio uspješne edukacije je i osmišljanje zahtjevnih primjera koji bi se mogli pojaviti u praksi.
Reference
  1. HRA Data on File. Harris Interactive 2013.